zeven op zeven


zeven op zeven 1.0

((vooral) in België)

zeven dagen per week; op alle dagen van de week; alle dagen van de week; elke dag van de week; iedere dag
Ook in Nederlandse bronnen wel aangetroffen.

Algemene voorbeelden


De cafétoog, de dansvloer of de sportclub: wie een partner zoekt, doet dat al lang niet meer op de klassieke plekken. We flirten niet meer alleen op vrijdag- en zaterdagavond binnen de muren van de dancing, we doen het zeven op zeven - vaak gewoon vanuit onze sofa. Het internet heeft het daten voorgoed veranderd.

https://www.hln.be/nieuws/7-op-7-flirten-vanuit-de-luie-zetel~aed225c1/,

Kim Van De Steene is de dochter van een melkveehouder en werkte tot twee jaar geleden dagelijks op het bedrijf van haar ouders. Daarnaast is ze deeltijds logistiek assistente in een Gents ziekenhuis én moeder van twee peuters. Maar vooral haar job in het melkveebedrijf was niet van de poes en bijzonder tijdrovend. "Ik werkte meer dan vijftig uur per week op de boerderij. Elke morgen – zeven op zeven – liep de wekker om vijf uur af om de koeien te melken."

https://www.wielerflits.nl/nieuws/kim-van-de-steene-uitzondering-in-veldritland-mijn-gezin-komt-op-eerste-plaats/,

Minister Baldewijns wil het vervoer te water aktiveren. In die optiek wil hij de beroepsvaart ook op zondag mogelijk maken. Daarop inhakend gaat de Dienst voor de Scheepvaart een enquête verrichten bij het bedrijfsleven en polsen in welke mate de ondernemingen gebruik willen maken van scheepvaart "zeven op zeven".

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met adjectief erachter


  • zeven op zeven geopend
  • zeven op zeven open

De studieruimte is zeven op zeven geopend van 07.00 tot 22.00 uur.

http://www.hacweekblad.eu/nieuws/hamont-achel/hamont/klavertjes-vier-wensen-studenten-succes/21412,

Sluis is een oude vestingstad en biedt met zijn rijke historie en zijn ligging vlakbij de Belgische grens een bourgondische sfeer. Het is tegenwoordig een zeer gemoedelijk winkelstadje waar u naast de vele winkels ook veel restaurants en cafe's zult vinden die bovendien zeven op zeven geopend zijn, ook op zon- en feestdagen.

https://www.vakantiehuisnu.nl/176608.htm

zeven op zeven 2.0

((vooral) in België)

gemiddelde score van zeven geslaagde acties uit zeven pogingen, bijvoorbeeld in het basketbal; ook: score van zeven punten uit zeven pogingen, bijvoorbeeld in het volleybal; perfecte score van zeven op zeven; gemiddelde van zeven uit zeven; resultaat van zeven overwinningen in zeven wedstrijden

Algemene voorbeelden


Met enkele driepunters van Haerbos en Hugaerts kon Gilly de schijn nog redden, maar daar zette Smith een zeven op zeven tegenover en ook Arrendell liet een vier op vijf noteren (29-17).

De Standaard,

Zeven op zeven voor Lavillenie. De Franse polsstokhoogspringer Renaud Lavillenie heeft zijn onaantastbare status in de Diamond League in stand gehouden. Voor het zevende jaar op rij schreef de 29-jarige Lavillenie het klassement van de prestigieuze wedstrijdenserie op zijn naam.

https://www.rtlnieuws.nl/sport/algemeen/artikel/437621/zeven-op-zeven-voor-lavillenie,

Zeven op zeven voor Landstede Basketbal. Landstede Basketbal behaalt woensdagavond in het eigen Landstede Sportcentrum tegen Apollo Amsterdam haar zevende opeenvolgende overwinning. Voor rust tonen de Amsterdammers veel bravoure, maar na de pauze betaalt het kwaliteitsverschil zich uit: 100-73.

https://landstedebasketbal.nl/zeven-op-zeven-voor-landstede-basketbal.html,

"Zeven op zeven is net iets te goed." De zeven spin-offs van Imec bestaan allemaal nog en vorig jaar waren ze allemaal winstgevend. "Een mooi resultaat op het eerste gezicht", zegt direkteur research valorizatie Johan Van Helleputte. "Maar eigenlijk net iets te mooi." In de Verenigde Staten overleeft zowat 20 procent van alle starters, maar er worden veel meer pogingen ondernomen, zodat het saldo uiteindelijk veel hoger ligt.

De Standaard,